Vastuullisuus

“Pyhtään Kulttuuritalolle kaikki ovat tervetulleita omana itsenään. Teemme parhaamme, että erilaisten ihmisten tarpeet ja toiveet tulevat huomioiduksi parhaalla mahdollisella tavalla. Haluamme tehdä Kulttuuritalosta mahdollisimman turvallisen paikan jokaiselle kävijälle.”

Sosiaalinen vastuu

Pyhtään Kulttuuritalolle kaikki ovat tervetulleita omana itsenään. Teemme parhaamme, että erilaisten ihmisten tarpeet ja toiveet tulevat huomioiduksi parhaalla mahdollisella tavalla. Haluamme tehdä Kulttuuritalosta mahdollisimman turvallisen paikan jokaiselle kävijälle.

Emme hyväksy minkäänlaista syrjintää tapahtumissamme emmekä tiloissamme. Edellytämme kävijöiltämme ja henkilökunnaltamme jokaisen ihmisarvon ja henkilökohtaisen tilan huomioimista ja kunnioittamista. Emme hyväksy seksuaalista häirintää tai ahdistelua emmekä fyysistä tai henkistä väkivaltaa.

Järjestyksenvalvojamme ja muu henkilökuntamme on ohjeistettu puuttumaan kaikenlaiseen häirintään matalalla kynnyksellä. Älä siis epäröi kertoa asiastasi heille, tapahtumissa päivystävälle ensihoitajalle tai muulle henkilökunnallemme.

Pyhtään Kulttuuritalon pihakonsertit ovat esteettömiä ja alueella on erillinen katsomo pyörätuoliasiakkaille. Alueelle saapuva pyörätuoliasiakas saa tarvittaessa apua tiloissamme liikkumiseen. Avustaja pääsee tapahtumiimme veloituksetta.

Ympäristövastuu

Pyhtään Kulttuuritalo on avattu vuonna 2021. Rakennus on muokattu kulttuurikäyttöön uusiokäyttämällä ja kierrättämällä kaikki mahdollinen. Kulttuuritalo on voittoa tavoittelematon osakeyhtiö, jonka lähivuosien tavoitteena on käyttää yrityksen mahdollinen ylijäämä lämpöremonttiin vaihtamalla öljylämmitys maalämpöön sekä investoimalla aurinkopaneeleihin.

Pyhtään jätteiden kierrätys uudistuu vuonna 2022 ja olemme etujoukoissa tarjoamassa asiakkaillemme mahdollisuuden erilaisten jätteiden kierrätykseen. Talon toiminnassa keräämme ja kierrätämme kartongin ja pahvin, muovin, paperin, metallin, lasin ja rakennusjätteen. Tapahtumissamme juomat tarjoillaan kierrätettävistä tai uusiokäytettävistä astioista. Tapahtuma-alueelle saa tuoda oman vesipullon jonka voi täyttää vesipisteessä. 

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma 2022-2024

Pyhtään Kulttuuritalolla on alusta saakka tehty sellaista tasa-arvotyötä, joka vaikuttaa sukupuolijakaumaan tasoittavasti. Kulttuuritalolla ei kuitenkaan vielä ole vakituisia työntekijöitä, jolloin työ on vasta alussa.

Sukupuolijakautumamme on kohtuullisen tasainen, naisia ja miehiä työskentelee sekä johtotehtävissä että projektityössä yhtä paljon. Organisaatiomme on vielä pieni ja perustuu voimakkaasti alihankkijoiden kanssa tehtävälle yhteistyölle.

Tasa-arvoisuus, yhdenvertainen kohtelu ja ihmisen arvostaminen ovat keskeisiä arvoja, joita haluamme edistää sekä työnantajana että palvelujen tarjoajana.

Monimuotoinen henkilöstörakenne on lisäarvo, joka edesauttaa hyvien asiakassuhteiden luomista. Jotta voimme paremmin tavoittaa kaikki suomalaiset, eri-ikäisiä, erilaisista etnisistä ja kulttuurisista taustoista tulevia miehiä ja naisia tulee olla kaikissa tehtävissä.

Tasa-arvosuunnittelu ja sille asetettavat tavoitteet perustuvat tasa-arvolakiin, joka koskee naisten ja miesten välistä tasa-arvoa työelämässä. Tavoitteena on sukupuolijakauman tasoittuminen kaikissa työyhteisöissä ja -tehtävissä, tasa-arvon toteutuminen palkkauksessa ja tasapuolisten työskentely- ja kehittymismahdollisuuksien tarjoaminen kaikille sukupuolesta, etnisestä taustasta yms. riippumatta.

Pyhtään Kulttuuritalon tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyön tavoitteena on, että se on osa organisaation arkea, ydinprosesseja ja niiden seurantaa. Tavoitteen toteutumiseksi kehitämme suunnitelmakaudella 2022–2024 tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyön prosesseja sekä viestintää ja henkilöstönsä osaamista tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen liittyen.

Sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseksi Pyhtään Kulttuuritalo

  • toimii siten, että avoinna oleviin tehtäviin hakeutuisi sekä naisia että miehiä ja että konserttien pääesiintyjistä yhtä olisi yhtä suuri osa naisia ja miehiä.

  • edistää naisten ja miesten tasapuolista sijoittumista erilaisiin tehtäviin sekä luo heille yhtäläiset mahdollisuudet uralla etenemiseen

  • varmistaa naisten ja miesten välinen tasa-arvo työehdoissa, erityisesti palkkauksessa ja palkkioissa

  • kehittää työoloja sellaisiksi, että ne soveltuvat sekä naisille että miehille

  • helpottaa työelämän ja perhe-elämän sekä muun yksityiselämän yhteensovittamista kiinnittämällä huomiota erityisesti työjärjestelyihin ja

  • toimii siten, että ennakolta ehkäistään sukupuoleen perustuva syrjintä; sukupuoleen kohdistuvan häirinnän suhteen yhtiössä on nollatoleranssi.

  • Pyhtään Kulttuuritalo pyrkii tarjoamaan mahdollisuuden osa-aikatyöhön siitä kiinnostuneille (ml. osittainen hoitovapaa) ja suhtautuu myönteisesti kaikkiin perhevapaisiin

  • Pyhtään Kulttuuritalo pyrkii kaikissa palkkauksissaan siihen, että naiset ja miehet saavat samanlaisista tehtävistä samaa palkkaa.

Yhdenvertaisuussuunnitelma

Pyhtään Kulttuuritalolla työskentelevät tai työtä hakevat ovat samanarvoisia iästään, etnisestä ja kansallisesta alkuperästään, uskonnostaan ja vakaumuksestaan, vammastaan tai muista vastaavista henkilöönsä liittyvistä syistä riippumatta.

Yhdenvertaisuuden edistämiseksi Kulttuuritalo

  • pyrkii lisäämään henkilöstönsä monimuotoisuutta rekrytoimalla mahdollisuuksien mukaan eri etnisiä ryhmiä edustavia työntekijöitä

  • toimii siten, että ennakolta ehkäistään syrjintä ja epätasa-arvoinen kohtelu.

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman tavoitteiden toteutumista seurataan organisaation vastuuhenkilöiden toimesta.


Vastuullisuus-, tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasioiden yhteyshenkilö:

Netta Norro

Hallituksen puheenjohtaja

netta@pyhtaankulttuuritalo.fi

Puh 040 561 8004