Pyhtään Kulttuuritalolle oma esiintymislava, hanke on saanut EU:n maaseuturahoitusta Sepra Leader-ryhmältä

Investointi esiintymislavaan vähentää tapahtumatuotannon kustannuksia ja tukee Kulttuuritalon kehitystä alueen keskeisenä kulttuuritoimijana. Lavan myötä kesätapahtumakautta voidaan laajentaa, ja ohjelmistoon sisällytetään maksuttomia tilaisuuksia, erityisesti lapsiperheille, nuorille ja ikäihmisille. Hanketuki on 40 % investoinnin suuruudesta.

Hankkeen taustalla on Pyhtään Kulttuuritalo Oy, joka hankki omistukseensa Pyhtään vanhan kunnanviraston vuonna 2020. Pyhtään Kulttuuritalo on voittoa tavoittelematon (PRH) yleishyödyllinen yritys, jonka tuloista valtaosa käytetään talon ylläpitoon, kunnostamiseen ja toiminnan kehittämiseen.

Pyhtään Kulttuuritalo on neljän toimintavuotensa aikana noussut Kymenlaakson kesäajan suosituimmaksi konserttitapahtumapaikaksi. Pyhtään kunnan kulttuurikyselyssä Kulttuuritalo on kiistatta alueen tunnerikkaisn kulttuurikohde ja sen merkitys Pyhtään kulttuurin kehittäjänä sai arvosanan 4,8/5.

Kulttuuritalon kesätapahtumatoiminta ovat sen keskeisin paikallisen ja kansallisen kulttuuritoiminnan osa-alue. Valtion tuki kulttuurille on supistunut merkittävästi, ja nyt toteutettavan hankkeen avulla on mahdollista jatkaa konsertti -ja tapahtumatoimintaa kilpailukykyisenä toimijana, sopeuttamalla kulurakennetta.

Suurin yksittäinen kulu kesäajan tapahtumissa on esiintymislava. Sen hankkiminen vuokraamisen sijaan (Virosta) pienentää oleellisesti tapahtumien riskiä.

Lava hankitaan kevään 2025 aikana ja sen käyttö aloitetaan kesäkuun puolessa välissä Pyhtäältä Pöydältä -tapahtumassa. Lavan käyttöikä on 10 vuotta.

Toisena tavoitteena on kesätapahtumaperiodin pidentäminen kuukaudella kesäkuusta elokuun loppuun, jolloin jää väljyyttä toteuttaa myös pienempiä, yleishyödyllisiä ja ilmaistapahtumia, kohderyhmänä erityisesti lapsiperheet, nuoret ja ikäihmiset.

Hanke on osa Kulttuuritalon laajempaa toiminnan kehittämistä, jossa tavoitteena on saavuttaa asema alueen keskeisenä kulttuurimatkailukohteena ja monipalvelukeskuksena, ja palvella kesäajan ulkopuolella aktiivisena kylätalona, jolla on runsaasti käyttäjiä niin paikallisesti kuin vieraidenkin osalta.

Lue lisää maaseutuverkoston hankesivulta.